28 Mart 2009 Cumartesi

kızlığı bozulur diye zirveye gitmeyen bakire

daha önce de müteakip defalar belirttiğim üzre, yapım gereği oldukça sevecen ve sıcak kanlı biriyim, insanlarla kolay ileti$im kurmakta üstüme yoktur. zaten sağolsunlar arkada$lar da ilgilerini eksik etmiyorlar, her hafta istatistiklerde yerimi almamı sağlıyorlar. neyse gelelim sadede.. öncelikle hakikaten var böyle genç hanım karde$lerimiz. var yani, bu bir gerçek, inkar edenin ağzını yüzünü sikerim. neyse küfür olayına girmeyecektik.. belli bir seviyeyi geçen sosyal, siyasal, ekonomik veya be$eri ili$kilere ili$kin fikri argümanları olan ekseriyetle sabırta$ı yazar hanım arkada$larla emesen seviyesine kadar ula$an sohbetlerim oluyor. bu insanlar belli bazı kültürel nedenlerle sözlük zirvelerine katılmaktan imtina etmekte olduklarını, metalci felsefesine haiz bazı tiplerden ürktüklerini beyan etmektedirler. elbette bu kültürel sakıncaların temelinde bekaret olgusu yatmaktadır. her ne kadar metalci karde$lerimizin de son tahlilde insan olduğunu belirtsem de, kafalarında öylesi bir metalci mefhumu yerle$mi$ ki, böyle bir imgeyi kafalarından silmekte güçlük çekmekteler. tabii bu hadise ba$ka bir açıdan bakınca, bize sözlüğün artık belli bir elitist zümrenin dı$ına çıkabildiğini, bazı toplumsal katmanlara da ula$abildiğinin gösteriyor; güngören, esenler vs. gibi görece halkımızın dü$ük profilli kesimlerinin yerle$ik olduğu yerlerde de artık sözlük okurları ve yazarları var, ve bu insanlar bazı çevrelerin kendi kültürel değerlerini dı$lamasından, a$ağılamasından fena halde rahatsızlar. velhasıl bana göre metalci karde$lerimizin de belli bazı güvenceleri açıkça belirtmeleri, gayet i$inde gücünde, ak$am eve ekmek götüren insanlar olduklarını beyan etmeleri gerekmektedir.



bu hanım kızcağızların bir ba$ka özelliği geldi aklıma. o da $udur: doğum kontrol yöntemleri hakkında yeterince malumat sahibi olmamaları. velev ki cima eylemeye karar vermi$ bir dudullu yavrusunun bir diğer korkulu rüyası ise yine metalci tipler tarafından hamile bırakılmaktır. geri çekilme yöntemi olsun, basit bir kondom kullanma olsun, bunlardan hiçbirini tercih etmeksizin adeta hanzoca tenasül uzvuna duhul edecek metalcilerden korkmaktadır bu insanlarımız. diğer taraftan spiral $eyttirme olsun, bir jinekologa gidip danı$mak olsun, bunlar da gecekondu muhitlerinde ho$ kar$ılanan davranı$lar elbette değildir, olmamalıdır da.



son söz olarak $unu söyleyelim: toplumsal kesimler arasındaki ayrı$ma; çatı$maları, karde$ kavgalarını da beraberinde getirir. birbirimizin değerlerine, kutsallarına saygı gösterdiğimiz takdirde bu gibi çekinceler ortadan kalkar, sınıflar arası birbirine geçi$ kolayla$ır, dikey sosyal hareketliliğin tesisiyle barı$ ortamı hakim olur.



(nasilbirdemokrasiistiyoruz, 27.03.2009 09:18)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder