2 Ağustos 2009 Pazar

ertuğrul özkök türk gazeteciliğinin zirvesidir

olaylara saplantıyla bakmaması; temel prensiplere sadık kalmak $artıyla konjonkürel olarak 'deği$meyen tek $ey deği$imin kendisidir' $iarıyla pozisyon alabilmesiyle arkada$ toplantılarında büyük bir açıklıkla ifade edebildiğim bir cümle.

bazılarının sürekli olarak dalga geçtiği 'gelin itiraf edelim' kalıbı bile, kendi kendimize itiraf edemediğimiz ama içten içe gerçekliğini bildiğimiz siyasi gerçeklerin farkına varmamızı sağlıyor ertuğrul özkök. türk gazetecilik hayatında bu gerçeklikleri bu kadar açık bir $ekilde ifade edebilmenin öncü temsilcisi ertuğrul özkök'tür. özkök sonrası ardından giden ba$ka yazarlar türkiye'nin bugün çözüm bulmaya çalı$tığı siyasi yaraların çözümü için kalem oynatmaktadırlar. hem merkez medyanın amiral gemisinde genel yayın yönetmenliği yapmak, hem de büyük siyasi sorunların çözümü için iğneyle kuyu kazmak kolay i$ değildir. üstelik etrafında, daha 3. sayfasında statükonun en temel ta$larından biri otururken.

bu ve bu gibi nedenlerden ötürü, bugün türk gazeteciliğinin gelebileceği en yüksek noktanın ertuğrul özkök olduğunu dü$ünüyorum. bence hem üslup açısından hem de içerik açısından türkiye'nin en büyük gazetecisi/ genel yayın yönetmeni ertuğrul özkök'tür.
(nasilbirdemokrasiistiyoruz, 02.08.2009 11:35)

1 yorum:

  1. kesinlikle size katılmaktayım. bir çok yazınızın altına imzamı atmaya hazır bir heyecanla, sözlüğe yazmış olduğunuz girdileri, buraya yazdıklarınızı takip etmekte, edebi yazım tarzınızı ise büyük bir takdirle karşılamaktayım.
    -- kadirşinas bir hayranınız...

    YanıtlaSil