2 Ağustos 2009 Pazar

12 eylül en çok islamcılara zarar verdi

uzun süredir üzerinde dü$ündüğüm, tahliller yaptığım, alt metinler okuyarak geli$tirdiğim bir ifade, uğra$ılardan sonra vardığım yargı. askeri darbe belki o zaman ülkede hakim olan kaos ortamının nihayete erdirilmesi açısından bazı çevrelerce gerekli görülmü$ olabilir. nitekim büyüklerimiz hep anlatıyor o dönemdeki anar$ik olayları. evden çıkıp i$e giden her insanın ak$am eve döneceğinden ku$ku duyuluyormu$. ya bir çatı$mada kurban gider ya da olaylara karı$ıp içeri alınırsa diye.

inanın az önce zaman gazetesi yazarı değerli aydın ali bulaç beyi dinliyorum, anlattıkları $eyler gerçekten tüylerimi ürpertti. sırf islami duyarlılıkları ön plana çıkaran bir dergi çıkardığı için günlerce selimiye'de hücrede sekiz ki$i olarak kaldığını anlattı. üstelik sürekli 'kemikkıran' adlı bir polis tarafından acımasızca dövülerek. günde 2 defa ve yalnızca 5 dakika olmak üzere tuvalete gitme hakkıyla. bunun gibi daha nice islami duyarlılığa sahip aydınımız hak etmekdikleri bu muameleye maruz kaldılar.

bakın askerlerle ali bulaç bey arasında geçen diyaloğu aktarayım size;

asker: siz komunist misiniz, niye aldılar sizi içeriye?
ali bulaç: yok ağabey biz dergi çıkarıyorduk
asker: hadi la, camiden mi aldılar da getirdiler sizi?
ali bulaç: evet camiden getirdiler
asker: dalga mı geçiyon la sen bizle

bir ba$ka aktarabileceğim anektod ise ali bulaç ile o dönem de yine cumhuriyet'te yazan bir arasında geçen diyaloğ. ali bulaç aynı cezaevinde kaldığını gördüğü yazara geçmi$ olsun demek için yanına gider,

ali bulaç: geçmi$ olsun efendim
cumhuriyet yazarı: sağolun, size de geçmi$ olsun, komunist misiniz siz de?
ali bulaç: hayır efendim, biz tefsir dergisi çıkarıyorduk
cumhuriyet yazarı: haa sağcısınız yani (arkasına bile bakmadan çeker gider)

i$te solcu anlayı$ veya kendini solcu zannedi$ böyle bir $ey. adam sana gelmi$ efendi gibi 'geçmi$ olsun' dileklerini sunuyor, sen 'sağcı' olduğunu duyar duymaz topukluyorsun. ayıp ya.
(nasilbirdemokrasiistiyoruz, 02.08.2009 08:56)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder